Skip to main content

Login om het menu te kunnen zien.

7.6 Uitzonderingen

Als je bijvoorbeeld een open dag hebt of je wilt eerder gesloten zijn, dan kun je voor zo’n dag afwijkende openingstijden instellen. Afwijkende openingstijden overschrijven de normale openingstijden. Met andere woorden: afwijkende openingstijden hebben voorrang boven normale openingstijden.

Om een afwijkende openingstijd toe te voegen ga je naar het tabje Uitzonderingen. Je ziet dan dat er twee type afwijkende openingstijden zijn:

 • Mijn uitzonderingen
 • Feestdagen

Mijn uitzonderingen

uitzonderingen.jpeg

Je maakt een nieuwe uitzondering door te klikken op de knop Nieuwe uitzondering maken. Er wordt dan een pop-up geopend. Hier vul je in:

 • De naam van de uitzondering
 • De openingstijden
 • De datums voor de uitzondering

newuit.jpeg

De uitzondering heeft betrekking op het schema dat je hebt gekozen, maar je kunt hem ook aanmaken voor andere schema’s. Wel kun je per dag maar één uitzondering instellen.

Met behulp van de kalender kun je een of meer dagen selecteren waarvoor je de uitzondering wilt instellen. Je kunt dit ook later doen of je kunt het later aanpassen. Als je meer dagen hebt geselecteerd zie je na de datum een blauw label met het aantal dagen waarvoor je uitzondering hebt ingesteld. Als je op het label klikt zie in een pop-up een overzicht van alle dagen en datums. 

datess.jpeg

Als je alle velden hebt ingevuld klik je op de knop Uitzondering toevoegen. De uitzondering wordt nu toegevoegd. Je kunt de tijdsloten op dezelfde manier bewerken als je normale openingstijden bewerkt.

Feestdagen

Feestdagen zijn jaarlijks terugkerende uitzonderingen. Onder de tab Feestdagen vind je een lijst van alle officiële Nederlandse feestdagen. Je kunt elke feestdag activeren of deactiveren. 

Je activeert een feestdag door de schakelaar die voor de naam van de feestdag staat om te zetten. Eerstvolgende feestdagen komen automatisch bovenaan de lijst te staan.

feestdagen.jpeg

In dit voorbeeld zie je dat Bevrijdingsdag is geactiveerd.

Let op! Zelf aangemaakte uitzonderingen hebben voorrang boven je standaard openingstijden en eventuele feestdagen.

Bewerken

Bij zowel Feestdagen als Mijn uitzonderingen heb je meerdere bewerkingsopties:

optionsss.jpeg

 • Openingstijden bewerken: hiermee kun je de openingstijden bewerken
 • Info updaten – hier kan je de naam of de datum(s) van je uitzondering aanpassen
 • Instellingen Kopiëren – hier kan je de instellingen naar een andere uitzondering overnemen
 • Uitzondering kopiëren – hier kan je de uitzondering dupliceren naar een ander schema
 • Snel instellen – hier kan je door de open en sluitingstijd in te geven, snel je openingstijden instellen.
 • Uitzondering verwijderen – hier kan je een uitzondering mee verwijderen